SMART Industry is de toekomst

SMART Industry is van levensbelang voor uw onderneming. Bent u al echt SMART bezig? Dit is de belangrijkste vraag die u zich moet stellen over het reilen en zeilen binnen uw organisatie. Bij SMART Industry gaat het er niet om of u slim bent of niet. En ook of uw organisatie slim is of niet. Het gaat erom, dat u eens kritisch naar de processen binnen uw organisatie kijkt en gaat beoordelen of deze processen eigenlijk wel slim zijn. Doet u de juiste dingen op de juiste manier? SMART Industry betekent vloeiende processen.

Als we over slim produceren praten, dan hebben we het over SMART Industry, ook wel Industrie 4.0 genoemd. Het gaat erom dat u dankzij slimme processen, SMART Industry, weer geld gaat verdienen. Ook met het produceren van enkelstuks en kleine series. We weten dat de marges in de markt krap zijn. U hebt dus geen zin om tijd en geld te verliezen in uw maakproces. Die ruimte is er simpelweg niet. Met een optimaal ingericht proces, volgens de SMART Industry wijze, kunt u aan het einde van de maand weer geld over houden. Tevens kunt u in de gewonnen tijd extra produceren, waarmee u weer extra inkomsten genereert. Dat is uiteindelijk het grote doel van SMART Industry. Door middel van SMART Industry kunt u geld verdienen om te overleven en te kunnen (door)groeien. Als u niet snel de eerste stappen zet, gaat de concurrentie het voor u doen. Voorkom dat u, nog voordat u begint, al op achterstand staat. Wees slim en werk volgens de SMART Industry werkwijze en word een SMART-Factory.

Smart industry

SMART industry staat voor het versterken van de Nederlandse industrie. Door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen, kunnen bedrijven efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en ‘tailormade’ produceren. Waar het uiteindelijk om draait, is geld verdienen met het maken van producten. Maak maximaal gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen op de markt. Weersta de verleiding om een extra machine te kopen, omdat u een capaciteitsprobleem hebt. Als uw processen slecht zijn ingericht, wordt uw capaciteitsprobleem namelijk alleen maar groter. U denkt dit te moeten oplossen met machines, terwijl het probleem vaak niet in de capaciteit van de machine zit, maar in de capaciteit van uw proces. Uw machines hebben veel meer capaciteit dan u nu gebruikt. Zorg ervoor dat de machines die u hebt, optimaal gaan produceren. Streef naar een minimale bezettingsgraad van 60% tot 80%, wat ook bij enkelstuks en kleine series haalbaar is. Pas als dat het geval is, en u hebt nog steeds een capaciteitsprobleem, dan bent u op de juiste SMART industry snelweg aangekomen. Dan hebt u de juiste route gevonden om uw winstgevendheid te verhogen en uw netto operationeel resultaat te verdubbelen!

Winst dankzij korte doorlooptijden

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij 80% van de productiebedrijven de doorlooptijd met 50% naar beneden kan. Tevens blijkt dat producten en halffabricaten vaak extreem lang liggen te wachten, terwijl er niets aan wordt toegevoegd (80% ‘non-added-value-time’). Dus 80% van de tijd ondergaan deze producten geen behandeling of bewerking, die wel noodzakelijk is voor het uiteindelijke resultaat. Juist op die 80% kunt u voordeel behalen. Daar komt uw winst vandaan, SMART industry!

Tijd voor verandering

Veel organisaties denken nog in de optimalisatie en efficiëntie van deelprocessen. Daar zijn ongetwijfeld verbeteringen in door te voeren, maar daarmee gaat u de slag niet winnen. Slimme ondernemers denken in tijd en doorlooptijd. Daar zijn grote stappen te maken die uw winstgevendheid positief beïnvloeden. Stem uw processen optimaal op elkaar af! Profiteer van de Industrie 4.0-gedachte en maak optimaal gebruik van de technologisch ontwikkelingen die in de markt voorhanden zijn. Alleen dan kunt u efficiënter, flexibeler en tailormade produceren. Bel nu voor een afspraak

CNC is aangesloten bij SMART Machining Platform

Laten we de processtappen eens afzonderlijk bekijken, om ze daarna als compleet proces met elkaar te integreren. Dat is wat we doen binnen een SMART-Factory.