Pak de pijnpunten in uw productieproces aan!

door | apr 17, 2019 | Blog

SMART-Industry is meer dan een modewoord. Zodra er binnen productieomgevingen ‘iets’ wordt geautomatiseerd, wordt er al snel gesproken over SMART-Industry, ook wel Industrie 4.0 genoemd. Op zich niet zo’n probleem, mits het grotere geheel maar niet uit het oog wordt verloren. Verleg uw horizon en bepaal waar u als productiebedrijf naartoe wilt. Wat zijn uw dromen, wat zijn uw ambities?

Breng uw pijnpunten in kaart

Het gaat daarbij vooral om het optimaliseren van het productieproces, met als doel de pijnpunten in het proces boven water te krijgen. Alleen dan krijgt u volledig inzicht in uw productie. Door de sterk veranderende marktsituatie en interne wijzigingen zullen pijnpunten continu de kop op blijven steken. Vandaar dat in het verbeteringsproces de belangrijkste bottlenecks continu gemonitord en bijgestuurd moeten kunnen worden. Dit is precies wat wij voor ogen hebben met SMART-Industry. Hier houdt CNC-Consult uit Den Bosch zich dagelijks mee bezig. Allereerst brengen we in kaart wat de huidige situatie is. Dit kan middels een SMART-Scan, waarmee we de pijnpunten binnen organisaties snel kunnen blootleggen. Vervolgens pakken we met een gedetailleerd implementatieplan alle onderdelen van het productieproces aan. Tot slot helpen we uw organisatie bij een effectieve inrichting van de productieomgeving. Uiteraard doen we dit volgens de SMART-Industry standaard.

Kies de juiste CAD/CAM software en tools

Productiebedrijven die over 5 jaar nog willen bestaan, zullen nu moeten kiezen voor automatisering. Het automatiseren van productieprocessen vormt namelijk een belangrijk onderdeel van SMART-Industry. Van oudsher kenmerkt de maakindustrie zich door traditionele investeringen, vooral in nieuwe productiemachines. Indrukwekkende machineparken waarmee ongetwijfeld de meest prachtige producten kunnen worden gemaakt. Machines die met hun CNC-besturingen in staat zijn snel en nauwkeurig te produceren. Maar, niets is wat het lijkt. Sinds lange tijd is CAD/CAM-software die de programmering van de CNC-machine voor zijn rekening neemt een onmisbare technologie. Niet voor niets wordt deze vaak ingezet. Steeds meer productiebedrijven zijn zich ervan bewust dat ze op termijn met machines en mensen niet langer het verschil gaan maken. Daarom is investeren in software noodzakelijk. Sterker nog, op dit moment is software het enige waarmee productiebedrijven een voorsprong kunnen behalen ten opzichte van hun concurrenten. Software is immers in staat de kennis van de alsmaar schaars wordende vakmensen te borgen in een systeem. Slimme software zorgt voor de integratie tussen processen, teneinde dubbel werk en fouten te voorkomen. CNC-Consult heeft alle tools in huis om een SMART-Factory professioneel in te richten. Naast expertise en knowhow leveren wij CAD/CAM-software, Gereedschapbeheer, Productie Data Management, Productieplanning en MES-software.

Vergroot uw productiecapaciteit en resultaat

Kortere doorlooptijden betekent sneller leveren! De maakindustrie staat voor een uitdaging, namelijk meer denken in tijd, minder in efficiëntie. Als we de doorlooptijd van een product bekijken, blijkt de meeste tijd verloren te gaan bij het wachten tussen verschillende bewerkingen op andere machines of werkplekken. Deze wachttijden zijn bepalend voor de doorlooptijd van een product. Een betrouwbaar productieproces is belangrijker dan een snel proces. Indien een productie-omgeving optimaal is ingericht, zijn de tussentijden geminimaliseerd en kan een product of productserie met een korte doorlooptijd foutloos door de productie. Om dit te realiseren is echter een gedetailleerde productieplanning nodig, gebaseerd op de daadwerkelijk capaciteit van de beschikbare machines en mensen. Vanuit ERP wordt de planning gevoed met routing, voorcalculatietijden en levertijden. Daarna kan de productieplanning-software haar werk optimaal en automatisch uitvoeren. Het werk van een planner wordt weer leuk: geen eindeloos planningsoverleg meer, maar concrete geautomatiseerde bijsturing van het proces om te zorgen voor een optimale leverbetrouwbaarheid. Middels Machine Monitoring (MDE) en Productieorder Monitoring (BDE) wordt alle data van de machine, operator en productieorder ‘realtime’ aan de planning teruggekoppeld. Hierdoor wordt een exact inzicht in de productie 100% gewaarborgd. CNC-Consult laat u graag kennismaken met haar complete MES-oplossing (planning, MDE, BDE).