Smart Machining Platform

door | okt 4, 2019 | Blog

Met het Smart Machining Platform krijgt de SMART-Way van CNC een gezicht. Al tientallen jaren zijn wij gespecialiseerd in servicegerichte verkoop van CAD/CAM-software, CAI-software, Gereedschapbeheer, PDM (Productie Data Management), Planning en MES. Ons bedrijf levert innovatieve softwareproducten die we combineren met praktijkgerichte ondersteuning van ervaren consultants. Klanten kunnen vertrouwen op betrokken specialisten en terugvallen op professionele support. Bovendien investeert u als klant van CNC-Consult niet alleen in technologie, maar ook in uw eigen kennis en vakmanschap.

CNC-Consult maakt sinds medio 2019 deel uit van het Smart Machining Platform. Vanaf oktober 2019 kunnen verspanende bedrijven zich laten informeren over de toekomst van hun vakgebied. De negen deelnemende bedrijven schetsen samen een toekomstbeeld over hoe de verspanende fabriek er over 5, 10 tot 20 jaar uit zal zien. Door middel van praktijkcases, workshops en seminars brengen wij verspanende bedrijven graag bij elkaar. U kunt voortaan met al uw vragen over de toekomst van de verspanende industrie terecht bij ons platform.

Met onze oplossingen halen verspanende bedrijven het optimale uit hun productieprocessen. CNC-Consult is ISO 9001-gecertificeerd, waardoor onze dienstverlening gewaarborgd is. Ten aanzien van efficiency en procesoptimalisatie garanderen wij maximaal resultaat. Zoals bij iedere verandering begint alles met het zetten van de eerste stap. THINK BIG, START SMALL

hyperMILL CAD-/CAM-software

Op zoek naar slimme software voor uw productieomgeving? Dan is hyperMILL-software van OpenMind een slimme keuze. Innovatieve software voor 2D-, 3D- en 5-assig frezen, draaien en draadvonken. Nederlandstalig en gebruiksvriendelijk!

  • Snel programmeren zodat CAM-programmeren geen bottleneck meer is.
  • Foutloze CNC-programma’s die direct de machine op kunnen.
  • Verspaningstechnologie die uw voorsprong op de concurrentie vergroot.
  • Verspaningskennis wordt geborgd in een systeem, niet langer in de hoofden van mensen.
  • CAM-programmeren wordt weer leuk.

PROXIA MDE

PROXIA MDE (Machinemonitoring) is de elektronische ‘vingerafdruk’ van een machine. De machinestatus wordt volledig automatisch vanuit de machine zelf gemeld. Op het moment dat de machine-operator met zijn werk bezig is, loopt de machinemonitoring automatisch op de achtergrond door. Foutieve data of onvolledige terugkoppeling uit de werkplaats zijn daarmee uitgesloten. Met een compleet PROXIA MDE-pakket kan het monitoren van machines en apparaten slechts met één druk op de knop worden gerealiseerd.

PROXIA Gereedschapbeheer

ToolDIRECTOR is een slimme softwaretool, die perfect past binnen SMART-Industry.

  • ToolDIRECTOR voor een effectief en economisch beheer van gereedschappen, opspangereedschappen, houders, meetmiddelen en nog veel meer.
  • FactoryDIRECTOR voor doeltreffend Productie Data Management binnen bestaande of toekomstige IT-infrastructuren.

PROXIA Planningsoftware

Toe aan volledig inzicht in uw productie? Dan biedt PROXIA Planningsoftware, eventueel met volledige MDE- en BDE-functionaliteit, uitkomst. Een detailplanning, volledig geïntegreerd met het ERP-systeem van de klant. Terugkoppeling uit de werkplaats gebeurt d.m.v. MDE (Machine Data Erfassung) en BDE (Betriebs Data Erfassung). Hiermee transformeert iedere conventionele fabriek in een SMART-Factory, die klaar is voor de toekomst.

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een CAD/CAM- of MDE-oplossing. Neem dan contact op met een van onze adviseurs | +31 (0)73-648 01 66

Vergroot uw productiecapaciteit en resultaat

Kortere doorlooptijden betekent sneller leveren! De maakindustrie staat voor een uitdaging, namelijk meer denken in tijd, minder in efficiëntie. Als we de doorlooptijd van een product bekijken, blijkt de meeste tijd verloren te gaan bij het wachten tussen verschillende bewerkingen op andere machines of werkplekken. Deze wachttijden zijn bepalend voor de doorlooptijd van een product. Een betrouwbaar productieproces is belangrijker dan een snel proces. Indien een productie-omgeving optimaal is ingericht, zijn de tussentijden geminimaliseerd en kan een product of productserie met een korte doorlooptijd foutloos door de productie. Om dit te realiseren is echter een gedetailleerde productieplanning nodig, gebaseerd op de daadwerkelijk capaciteit van de beschikbare machines en mensen. Vanuit ERP wordt de planning gevoed met routing, voorcalculatietijden en levertijden. Daarna kan de productieplanning-software haar werk optimaal en automatisch uitvoeren. Het werk van een planner wordt weer leuk: geen eindeloos planningsoverleg meer, maar concrete geautomatiseerde bijsturing van het proces om te zorgen voor een optimale leverbetrouwbaarheid. Middels Machine Monitoring (MDE) en Productieorder Monitoring (BDE) wordt alle data van de machine, operator en productieorder ‘realtime’ aan de planning teruggekoppeld. Hierdoor wordt een exact inzicht in de productie 100% gewaarborgd. CNC-Consult laat u graag kennismaken met haar complete MES-oplossing (planning, MDE, BDE).