CNC-Consult, een club mensen met ervaring in CAD/CAM

De beste software

U zoekt een goede CAD/CAM-oplossing voor uw productieproces? Bij CNC-Consult werken consultants met jarenlange ervaring. Naast CAD/CAM-software, leveren wij CAI (CAM-software voor meetmachines), Gereedschapsbeheer, Productie Data Management, Flexibele detailplanning en MES.

Het doel is om de juiste tools in te zetten voor een maximaal rendement. Ons motto hierbij is: ‘Think big, start small. Samen kijken we kritisch naar uw productieproces, toekomstplannen, wensen en ambities. Op basis hiervan bepalen we welke stappen we moeten zetten. Overzichtelijk, betaalbaar en zeer goed te monitoren. Door onze aanpak zijn wij in staat uw Netto Operationeel Resultaat te verdubbelen!

Integratie & ontwikkeling

Als Solution Provider is onze afdeling Integratie & Ontwikkeling actief op het gebied van CAM- geïntegreerde toepassingen op verschillende gebieden. De focus ligt hierbij meer op de integratie van oplossingen, dan op softwareproducten alleen. Een product kan een probleem verhelpen of een bottleneck wegnemen. Maar bij een oplossing is alles erop gericht om u verder te helpen. CNC-Consult helpt u uw doelstellingen te bereiken en/of uw (productie)proces te verbeteren. Dit doen wij op basis van een Smartscan of d.m.v. consultancy. Vanaf de start denken wij mee met uw engineeringsproces.

Enkele oplossingen die wij reeds geïmplementeerd hebben:

  • Add-in’s binnen onze eigen hyperMILL CAD/CAM-software
  • Standalone integratieprojecten tussen ERP en webgebaseerde fabricagemodule
  • Geparametriseerde NC-programma aanmaak vanuit een engineering database
  • Automatisering van CAD/CAM-processen tot een ‘one-button-click-solution’

Voor de integratie en ontwikkeling, met name voor de MES- en ERP-integraties, werken wij nauw samen met Michel Vinckx, eigenaar van Vinckx bvba uit Mechelen.

Historie

CNC-Consult & Automation BV is sinds 1995 actief binnen de maakindustrie in de Benelux. We houden ons bezig met het leveren van software en het optimaliseren van productieprocessen. Daarnaast verzorgen we (gebruikers)trainingen, opleidingen en support. Maar u kunt ons ook inzetten als consultant op locatie. We zijn in staat iedere organisatie om te vormen tot een SMART-Factory.
Dit doen we in kleine stappen. Bij CNC-Consult werken gespecialiseerde praktijkmensen. We vormen al jaren een hecht team dat goed is ingespeeld op advies en ondersteuning van software-oplossingen.

Evenementen

Met enige regelmaat organiseren wij seminars, opleidingen en software-trainingen. Dit gebeurt vanuit onze cursusruimte in Den Bosch, maar kan uiteraard ook op locatie plaatsvinden. Bekijk ons actuele activiteitenschema en geplande trainingen. We sluiten ieder jaar af met een gezellige jaarlijkse relatiedag op een bijzondere locatie.

SMART-Factory

Bent u SMART bezig? Zijn de processen binnen uw organisatie op de juiste wijze ingericht? SMART-Industry, oftewel Industrie 4.0, staat voor slimme processen waarmee u weer geld gaat verdienen. Zeker met het produceren van enkelstuks en kleine series, waarbij de marges krap zijn, hebt u geen speelruimte om tijd en daarmee geld te verliezen in uw maakproces. Met een optimaal ingericht proces kunt u aan het einde van de maand geld overhouden in plaats van tekortkomen. Tevens kunt u in de gewonnen tijd weer extra producten maken, waarmee u extra inkomsten genereert. Dat is uiteindelijk het grote doel waarom u met SMART-Industry aan de gang moet. U wilt simpelweg geld verdienen om te overleven en te kunnen doorgroeien. Als u niet snel de eerste stappen in de juiste richting zet, gaat de concurrentie het voor u doen. Met de hulp van CNC-Consult voorkomt u, dat u nog voordat u begint, al op achterstand staat.

SMART-Industry, Industrie 4.0

SMART-Industry zorgt voor het versterken van de Nederlandse industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen. Bedrijven gaan namelijk efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en ‘tailormade’ produceren.

Uiteindelijk wilt u geld verdienen met het maken van producten. Maak maximaal gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen op de markt. Weersta de verleiding om in machines te investeren, wanneer u een capaciteitsprobleem hebt. Als processen slecht zijn ingericht, wordt uw capaciteitsprobleem alleen maar groter. Het probleem zit vaak niet in de capaciteit van de machine, maar in de capaciteit van het proces. Uw machines hebben veel meer capaciteit dan u nu gebruikt. Zorg ervoor dat de machines die u hebt optimaal produceren en een minimale bezettingsgraad van 60% tot 80% hebben, ook bij enkelstuks en kleine series. Pas als dat het geval is, en u nog steeds een capaciteitsprobleem hebt, bent u op de juiste SMART-Industry snelweg aangekomen. U zult uw winstgevendheid verhogen en uw netto operationeel resultaat verdubbelen! Tot die tijd kunt u zich beter concentreren op uw processen.

The SMART-Way van CNC

U weet hoe de (interne) processen zich binnen uw bedrijf afspelen. U kent de flow binnen uw bedrijf als geen ander. Maar ga nu eens op uw product zitten en rijdt een rondje mee door uw organisatie. Noteer onderweg de tijden dat producten liggen te wachten om naar de volgende stap in het proces te gaan. U zult versteld staan! Uit onderzoek blijkt dat 80% ‘non-added-value-time’ het product ligt te wachten en er niets aan wordt toegevoegd. Zo’n 80% van de tijd wordt er geen handeling of bewerking, die voor het uiteindelijke resultaat wel noodzakelijk is, aan toegevoegd. En juist op die 80% moet u uw voordeel behalen; daar moet uw winst vandaan komen. Of anders gezegd: “Deze 80% zijn de oorzaak van de verliezen die nu worden geleden.”
Vraag uzelf eens af wat uw medewerkers de afgelopen 12 maanden hebben gedaan. Hebben ze in alle rust het werk kunnen doen dat heeft geresulteerd in een optimaal bedrijfsresultaat? Of zijn uw waardevolle mensen met slechte werkprocessen bezig geweest. Processen die hebben geleid tot hectiek, stress, foutuitval en uiteindelijk slechte of middelmatige bedrijfsresultaten? Als dat laatste het geval is, wordt het tijd om met ons om de tafel te gaan. Met de SMART-Solution van CNC-Consult gaan we er samen met u voor zorgen dat uw goede mensen ook op de juiste wijze gaan werken. Uw bedrijfsresultaat zal uiteindelijk verdubbelen. Hoe wij dat doen? Door de inzet van slimme software-oplossingen vanaf het ERP-systeem dat u al gebruikt, tot aan uw productiemachines. Wij noemen dat: ‘The SMART-Way’.