Oplossingen

CAM-software

Cam software ontdek de mogelijkheden

CAM-software is de juiste oplossing voor uw bedrijf. CAM staat voor (Computer Aided Manufacturing). HyperCAD-S is de compleet nieuw ontwikkelde, eigen CAD-software van OpenMind. Met hyperCAD-S kiest u voor een oplossing die perfect aansluit op de behoeftes van een NC-programmeur. Vergeleken met andere CAD-systemen bezit deze CAD-oplossing een uitzonderlijk uitgebreide kernel met unieke elementen, zoals nuttige gereedschapbanen voor de CAM-programmering. Andere voordelen voor CAM-gebruikers zijn: 64-Bit-software, overzichtelijke gebruikersinterface en zeer uitgebreide interfacemogelijkheden. CAD/CAM-integratie laat u efficiënt werken met CAD- en een CAM-programmering zonder grenzen. Onze Cam software hyperMILL sluit naadloos aan op hyperCAD-S en staat garant voor ongeëvenaarde prestaties.

Betrouwbaarheid is een belangrijk aspect binnen ieder productieproces. Daarom is het verstandig om uw CAM-programma te controleren voordat het naar de CNC-machine gestuurd wordt. Met het Virtual Machining-model van OpenMind of CGTECH VERICUT leveren wij krachtige machinesimulatie-software die u helpt de betrouwbaarheid te verhogen.

Nieuwsgierig? Bekijk eens een aantal video’s van de software.

meer informatie over hyperMILL

Productieplanning

PROXIA Planning software is een flexibele softwaretool voor het optimaliseren van uw machinecapaciteit. Met deze software die onderdeel van onze MES-oplossing is, kunt u de real-time levertijden van productieorders monitoren en krijgt u tijdig meldingen als er vertraging in de levertijd dreigt op te treden. Dankzij een variëteit aan ‘rescue scenarios’ kunt u op basis van simulaties (gebaseerd op het interactieve Gantt-diagram) beslissen welke optie u het best kunt doorvoeren. De software beheert de effectieve machinecapaciteit middels ploegendiensten en gebruiksfactoren. De productieplanner kan meerdere benaderingen simuleren en vergelijken om tot een oplossing te komen.

Voordelen van Planning software:

 • Volledige transparantie in productie
 • Kortere doorlooptijden
 • Verhoogde productiviteit
 • Minimale voorraden
 • Effectiever plannen, sneller reageren op incidenten
 • Voorkomen van machinestilstand als gevolg van niet beschikbare bedrijfsmiddelen
 • Minimaliseren van omloopvoorraden

De belangrijkste functionaliteiten van de PROXIA Planning software zijn:

 • Tweeweg ERP/PPS-interface
 • Machinecapaciteit indeling
 • Plannen van productieorders
 • Simultane simulatieopties, inclusief vergelijken d.m.v. de simulatiewizard
 • Efficiënt gebruik van de capaciteit middels verschaalbare range
 • Planning gebaseerd op machinecapaciteit
 • Rekening houdend met transport en opslagtijden
 • Overdracht van leverschema’s aan third-party systemen, zoals bijvoorbeeld inkoop, toeleveranciers of klanten

meer informatie

Gereedschapbeheer

Hebt u een centraal uitgiftepunt voor gereedschappen, opspanningen en meetmiddelen? Dan kunt u met het ToolDIRECTOR gereedschap-beheersysteem in combinatie met de FactoryDIRECTOR Productie Data Management oplossing, geïntegreerd met de hyperMILL CAM-oplossing van OpenMind, veel tijd en geld besparen. Met deze oplossing heeft u het gehele bedrijfsmiddelenbeheer geautomatiseerd en verbonden met uw CNC-machines, gereedschapkasten en voorinstelapparaat.

meer informatie

MES-software

Als cockpit van uw productie levert CNC-Consult het Manufacturing Execution System (MES) van PROXIA Software AG. Met deze oplossing plant en beheert u uw productieorders (die afkomstig kunnen zijn van uw ERP-systeem) en monitort u het complete proces. U weet continu waar uw order zich bevindt, in welk stadium het zich bevindt, of u de levertijd gaat halen en waar eventuele bottlenecks gaan ontstaan. Daarnaast heeft het systeem een flexibele productieplanning, waarmee u direct kunt inspelen op de veranderingen die iedere dag plaatsvinden. Bij een machinestoring of tegenvallende omstelling van een machine ziet u direct de gevolgen. Het systeem stelt u in staat in te grijpen om de bottleneck op te lossen.

3D-printing

In de machinebouw en MCAD-markt spelen zaken als 3D-ontwerpen en prototypes een belangrijke rol om vooraf aan productie zeker te zijn dat het eindproduct werkt volgens specificaties. Soms wordt de productie uitbesteed en vaak maakt het bedrijf de onderdelen zelf. In alle gevallen heeft CNC-Consult de juiste technologie en mensen in huis om u met onze SMART-Solution verder te helpen. Neem contact op om uw wensen door te nemen. In de ontwerpfase kan het hebben van prototypes van doorslaggevend belang zijn. De nieuwste technologie die hierin kan ondersteunen is de 3D-printtechnologie. Met deze technologie kunt u rechtstreeks vanuit uw CAD-systeem functionele prototypes en zichtmodellen maken. CNC-Consult is leverancier van o.a. EnvisionTEC® 3D-printers. Deze professionele printers kenmerken zich door de extreem gladde afwerking, hoge nauwkeurigheid en hoge snelheid. Veel verschillende materialen zijn mogelijk, dus voor iedere toepassing is er wel een geschikte oplossing te vinden.

3D voor MCAD-markt

Met behulp van onze 3D-printers wordt er nog meer mogelijk. Evalueren, optimaliseren en communiceren d.m.v. functionele prototypes, kan van belang zijn voor de MCAD-markt. Test uw ontwerpen vooraf op vorm, passing en functionaliteit in een echte omgeving. Door gebruik te maken van 3D-printtechnologie kunt u tijdrovende investeringen en kostbare processen zoals ‘verspanen’ en ‘gereedschap maken’ aanzienlijk reduceren. Met een gedetailleerde 3D-printer brengt u een proces waarbij u soms weken moet wachten op een prototype, eenvoudig terug tot slechts enkele dagen. Sneller produceren betekent sneller leveren en dat past helemaal in de SMART-Way van CNC!