Oplossingen

CAM-software (Computer Aided Manufacturing)

hyperCAD-S® is de compleet nieuw ontwikkelde, eigen CAD-software van OpenMind. Met hyperCAD®-S kiest u voor een oplossing die perfect aansluit op de behoeftes van een NC-programmeur. Vergeleken met andere CAD-systemen bezit deze CAD-oplossing een uitzonderlijk uitgebreide kernel met unieke elementen, zoals nuttige gereedschapbanen voor de CAM-programmering. Andere voordelen voor CAM-gebruikers zijn: 64-Bit-software, overzichtelijke gebruikersinterface en zeer uitgebreide interfacemogelijkheden. CAD/CAM-integratie laat u efficiënt werken met CAD- en een CAM-programmering zonder grenzen. Onze CAM-software hyperMILL® sluit naadloos aan op hyperCAD®-S en staat garant voor ongeëvenaarde prestaties. Nieuwsgierig? Bekijk eens een aantal video’s van de software.

CAM-software voor meetmachines

CAI-software (Computer Aided Inspection) maakt het mogelijk om uw meetproces verregaand te automatiseren. Zoals CAM-systemen dat doen voor uw freesproces, zo doet CAI dat voor uw meetproces. Wij garanderen u een verbetering van minimaal 50% op uw huidige meetproces. Onze PAS-solution biedt een zeer korte terugverdientijd van slechts enkele maanden!

PAS-Software

De oplossing van PAS Technology gaat verder dan het meetprogramma alleen. Het leest 3D-CAD geometrie en interpreteert de PMI (Product Maak Informatie) zoals maten, vorm- en plaats toleranties en zelfs aantekeningen. Het maakt intelligent gebruik van feature informatie om automatisch een programma en een meetplan te maken.

Een meetplan omvat alles wat er aan een product gemeten moet worden, inclusief controles die niet door de CMM (Coordinate Measuring Machine) gedaan kunnen worden. De resultaten van uw metingen worden teruggelezen van de CMM in de database. Hier worden ze bewaard voor het genereren van een meetrapport zoals een FAI (First Article Inspection) rapport.

 • Bestaande oplossing van meetmachine en software blijft in tact: PAS genereert een programma voor de bestaande software bij de CMM.
 • Integratie in CAD: automatisch inlezen van 3D-CAD informatie mét alle PMI.
 • Automatisch genereren van meetprogramma: geschikt voor verschillende CMM’s.
 • Database module voor meet plan en resultaten: Inspection Manager zorgt voor opslag en rapportage van alle meetgegevens per gemeten product.
 • Genereren van een standaard meetrapport: met de mogelijkheid om dit per klant op een uniforme wijze te doen

Inspection Manager

Een investering in Inspection Manager, de databasemodule voor meetplannen en resultaten, levert u gegarandeert de snelste ROI ooit op. Deze software zorgt in een handomdraai voor opslag en rapportage van alle meetgegevens per gemeten product.

 • Volledig automatisch nummeren van een 2D-tekening, genereren van een meetplan, digitaal verzamelen van meetgegevens, automatisch meetrapport in eigen opmaak
 • Als alle gegevens in de centrale database staan, genereert u met één druk op de knop een meetrapport in elk gewenst formaat voor iedere klant
 • Ook standalone te gebruiken als rapportagetool

Inspection Manager kan ook geïntegreerd worden met PAS-CMM: het systeem om meetmachines automatisch te programmeren op basis van 3D-CAD met PMI. De resultaten kunnen gepresenteerd worden in bijvoorbeeld een FAI-rapport. De informatie kan ook geëxporteerd worden naar een PDM- systeem, zoals PROXIA. Daarmee sluit uw meetproces ook perfect aan op de bestaande informatiestroom binnen uw bedrijf. Samen vormt dit de ideale CAI-oplossing, die weer perfect aansluit op onze SMART-Way.

Meer weten over dit product? Bekijk de demo op www.HighQA.com

Productieplanning software

PROXIA Planning software is een flexibele softwaretool voor het optimaliseren van uw machinecapaciteit. Met deze software die onderdeel van onze MES-oplossing is, kunt u de real-time levertijden van productieorders monitoren en krijgt u tijdig meldingen als er vertraging in de levertijd dreigt op te treden. Dankzij een variëteit aan ‘rescue scenarios’ kunt u op basis van simulaties (gebaseerd op het interactieve Gantt-diagram) beslissen welke optie u het best kunt doorvoeren. De software beheert de effectieve machinecapaciteit middels ploegendiensten en gebruiksfactoren. De productieplanner kan meerdere benaderingen simuleren en vergelijken om tot een oplossing te komen.

Voordelen van Planning software:

 • Volledige transparantie in productie
 • Kortere doorlooptijden
 • Verhoogde productiviteit
 • Minimale voorraden
 • Effectiever plannen, sneller reageren op incidenten
 • Voorkomen van machinestilstand als gevolg van niet beschikbare bedrijfsmiddelen
 • Minimaliseren van omloopvoorraden

De belangrijkste functionaliteiten van de PROXIA Planning software zijn:

 • Tweeweg ERP/PPS-interface
 • Machinecapaciteit indeling
 • Plannen van productieorders
 • Simultane simulatieopties, inclusief vergelijken d.m.v. de simulatiewizard
 • Efficiënt gebruik van de capaciteit middels verschaalbare range
 • Planning gebaseerd op machinecapaciteit
 • Rekening houdend met transport en opslagtijden
 • Overdracht van leverschema’s aan third-party systemen, zoals bijvoorbeeld inkoop, toeleveranciers of klanten

Gereedschapbeheer

Betrouwbaarheid is een belangrijk aspect binnen ieder productieproces. Daarom is het verstandig om uw CAM-programma te controleren voordat het naar de CNC-machine gestuurd wordt. Met het Virtual Machining-model van OpenMind of VERICUT leveren wij krachtige machinesimulatie-software die u helpt de betrouwbaarheid te verhogen.

Hebt u een centraal uitgiftepunt voor gereedschappen en meetmiddelen? Dan kunt u met het ToolDIRECTOR gereedschap-beheersysteem, geïntegreerd met uw CAM-oplossing, veel tijd en geld besparen. Op deze manier kan het CNC-programmeren namelijk snel, betrouwbaar en vrijwel volledig geautomatiseerd plaatsvinden.

MES-software

Als cockpit van uw productie levert CNC-Consult het Manufacturing Execution System (MES) van PROXIA. Met deze oplossing plant en beheert u uw productieorders (die afkomstig kunnen zijn van uw ERP-systeem) en monitort u het complete proces. U weet continu waar uw order zich bevindt, in welk stadium het is, of u de levertijd haalt en waar eventuele bottlenecks gaan ontstaan. Daarnaast heeft het systeem een flexibele planningsmodule, waarmee u direct kunt inspelen op de hectiek van de dag. Bij een machinestoring of tegenvallende omstelling van een machine ziet u direct de gevolgen. Het systeem stelt u in staat in te grijpen om de bottleneck op te lossen.

Inspection Manager

Een investering in Inspection Manager, de databasemodule voor meetplannen en resultaten, levert u gegarandeerd de snelste ROI ooit op. Deze software zorgt in een handomdraai voor opslag en rapportage van alle meetgegevens per gemeten product.

Volledig automatisch nummeren van een 2D-tekening, genereren van een meetplan, digitaal verzamelen van meetgegevens, automatisch meetrapport in eigen opmaak. Als alle gegevens in de centrale database staan, genereert u met één druk op de knop een meetrapport in elk gewenst formaat voor iedere klant. Inspection Manager is ook standalone te gebruiken als rapportagetool.

Inspection Manager kan ook worden gebruikt in combinatie met CheckMate. De resultaten kunnen gepresenteerd worden in bijvoorbeeld een FAI-rapport of geëxporteerd worden naar een PDM- systeem, zoals PROXIA. Daarmee sluit uw meetproces ook perfect aan op de bestaande informatiestroom binnen uw bedrijf. Samen vormt dit de ideale CAI-oplossing, die weer perfect aansluit op onze SMART-Way.

Meer weten over dit product? Bekijk de korte demonstratie video op de website van HighQA

3D-printing

In de machinebouw en MCAD-markt spelen zaken als 3D-ontwerpen en prototypes een belangrijke rol om vooraf aan productie zeker te zijn dat het eindproduct werkt volgens specificaties. Soms wordt de productie uitbesteed en vaak maakt het bedrijf de onderdelen zelf. In alle gevallen heeft CNC-Consult de juiste technologie en mensen in huis om u met onze SMART-Solution verder te helpen. Neem contact op om uw wensen door te nemen. In de ontwerpfase kan het hebben van prototypes van doorslaggevend belang zijn. De nieuwste technologie die hierin kan ondersteunen is de 3D-printtechnologie. Met deze technologie kunt u rechtstreeks vanuit uw CAD-systeem functionele prototypes en zichtmodellen maken. CNC-Consult is leverancier van o.a. EnvisionTEC® 3D-printers. Deze professionele printers kenmerken zich door de extreem gladde afwerking, hoge nauwkeurigheid en hoge snelheid. Veel verschillende materialen zijn mogelijk, dus voor iedere toepassing is er wel een geschikte oplossing te vinden.

3D voor MCAD-markt

Met behulp van onze 3D-printers wordt er nog meer mogelijk. Evalueren, optimaliseren en communiceren d.m.v. functionele prototypes, kan van belang zijn voor de MCAD-markt. Test uw ontwerpen vooraf op vorm, passing en functionaliteit in een echte omgeving. Door gebruik te maken van 3D-printtechnologie kunt u tijdrovende investeringen en kostbare processen zoals ‘verspanen’ en ‘gereedschap maken’ aanzienlijk reduceren. Met een gedetailleerde 3D-printer brengt u een proces waarbij u soms weken moet wachten op een prototype, eenvoudig terug tot slechts enkele dagen. Sneller produceren betekent sneller leveren en dat past helemaal in de SMART-Way van CNC!