3D-Printing

door | 19 september 2018

Machinebouw

In de machinebouw en MCAD-markt spelen zaken als 3D-ontwerpen en prototypes een belangrijke rol om vooraf aan productie zeker te zijn dat het eindproduct werkt volgens specificaties. Soms wordt de productie uitbesteed en vaak maakt het bedrijf de onderdelen zelf. In alle gevallen heeft CNC-Consult de juiste technologie en mensen in huis om u met onze SMART-Solution verder te helpen. Neem contact op om uw wensen door te nemen.

In de ontwerpfase kan het hebben van prototypes van doorslaggevend belang zijn. De nieuwste technologie die hierin kan ondersteunen is de 3D-printtechnologie. Met deze technologie kunt u rechtstreeks vanuit uw CAD-systeem functionele prototypes en zichtmodellen maken. CNC-Consult is leverancier van o.a. EnvisionTEC® en MassPortal 3D-printers. Deze professionele printers kenmerken zich door de extreem gladde afwerking, hoge nauwkeurigheid en hoge snelheid. Veel verschillende materialen zijn mogelijk, dus voor iedere toepassing is er wel een geschikte oplossing te vinden.

MCAD-markt

Met behulp van onze 3D-printers wordt er nog meer mogelijk. Evalueren, optimaliseren en communiceren d.m.v. functionele prototypes, kan van belang zijn voor de MCAD-markt. Test uw ontwerpen vooraf op vorm, passing en functionaliteit in een echte omgeving. Door gebruik te maken van 3D-printtechnologie kunt u tijdrovende investeringen en kostbare processen zoals ‘verspanen’ en ‘gereedschap maken’ aanzienlijk reduceren.

Met een gedetailleerde 3D-printer brengt u een proces waarbij u soms weken moet wachten op een prototype, eenvoudig terug tot slechts enkele dagen. Sneller produceren betekent sneller leveren en dat past helemaal in de SMART-Way van CNC!