PROXIA MES-SOFTWARE

MES-software, onmisbaar binnen SMART-Industry

CNC-Consult vertegenwoordigt het assortiment van PROXIA Software AG. Met geavanceerde software-tools ontlasten we klanten in de Benelux bij het optimaliseren van hun productieproces.

Voor een compleet overzicht en analyse van productieprocessen, dient de informatiekloof tussen ERP/PPS-systemen en de bewerkingsstappen bij veel organisaties gedicht te worden. Dat is exact wat MES doet. PROXIA MES combineert machinemonitoring (MDE), productieordermonitoring (BDE) en flexibele planning.

PROXIA BDE verzamelt automatisch of handmatig de ‘als-het-is toestand’ van uw productie op de plek waar het proces plaatsvindt. Geautomatiseerde datamonitoring en eenvoudig te configureren beeldschermoplossingen voor handmatige monitoring, verzekeren de betrouwbaarheid van uw productieorders. Zo bent u altijd en overal direct volledig op de hoogte van uw productiesituatie.
Alle geregistreerde data is beschikbaar voor verdere analyse, rapportage en visualisering.

Een BDE-terminal is vrij configureerbaar en kan op verzoek aan uw wensen worden aangepast. De hardware-eisen zijn minimaal. U kunt gebruikmaken van een standaard of industrie-PC, maar ook kiezen voor een BDE-Monitor terminal. De BDE-terminalsoftware is desgewenst te configureren als touchscreen en ondersteunt bovendien identificatie d.m.v. barcode of chip. De software is eenvoudig te implementeren, dus u kunt er snel mee aan de slag.

De PROXIA Planning software plant complexe processen eenvoudig. De software is een gereedschap dat zorgt voor een optimale bezettingsgraad. Levertijden worden in de gaten gehouden en te late leveringen worden vroegtijdig gemeld, zodat er maatregelen getroffen kunnen worden. Door middel van simulaties kunnen meerdere scenario’s worden doorlopen, teneinde een afgewogen beslissing te nemen voor een optimale productie.

Kortom met slimme MES-software is op verschillende gebieden winst te behalen. CNC noemt dit ‘De SMART-Way’. Door te kiezen voor monitoring-software krijgt u inzicht in uw complete productieproces.

  • Opdracht aanmelding en afmelding
  • Werknemer identificatie
  • Hoeveelheden en bewerkingstijden
  • Machinestilstand
  • Kwaliteitsdata